BIKE STORE
Kontakt: 070 746 146 | info@croc.si
×
 x 

Košarica je prazna

AMSPORT ® BCAA (kapsule)

ZALOGA: NA ZALOGI
20,39 €

OPIS

  • Okus: Nevtralen
  • 6400 mg BCAA / porcijo (8 kapsul).
  • Veganski proizvod.
  • Regeneracija in vzdrževanje mišične mase
  • Kapsule z BCAA so vejnato-verižne aminokisline, ki se pri športu uporabljajo za regeneracijo in za vzdrževanje mišične mase.
  • So esencialne aminokisline, ki jih telo ne proizvede samo.
  • AMSPORT BCAA kapsule vsebujejo, L-leucin, L-isoleucin in L-valin v razmerju 2 :1 :1.
  • Naši AM športniki zaupajo visoki hranilni vrednosti BCAA Mark Warnecke kapsul, še posebej zaradi pomembnega dejstva, da so veganske.

ZAKAJ BCAA aminokisline?

BCAA je kratica za Branched Chained Amino Acids. To po naše pomeni razvejane aminokisline – to so Levcin, Isolevcin in Valin. Razvejane jih imenujemo zato, ker imajo stranske verige ki so razvejane. BCAA spadajo med 8 esencialnih aminokislin. Če ste že pozabili kaj so nas učili pri biologiji, esencialne pomeni to, da jih telo samo ne proizvaja in jih moramo zato v naš organizem vnesti v obliki hrane ali prehranskih dodatkov.Aminokisline so manjše enote, ki tvorijo beljakovine. Različne aminokisline so torej povezane skupaj in tvorijo beljakovine (ali po angleško proteine). Poleg tega, da aminokisline tvorijo beljakovine so nujno potrebne še za nekaj drugih procesov, kot na primer proizvodnja koencimov, ki so nujni za praktično vse biokemične reakcije v telesu.

BCAA aminokisline so v največjem razmerju prisotne v:

Levcin – sirotkini proteini, kazein, jajca, soja, mleko in sir
Isolevcin – meso, perutnina, ribe, svinjina, jajca, skuta, orehi
Valin – sirotkini proteini, kazein, beljaki, soja, sir, sirotka, mleko

BCAA aminokisline so še posebej pomembne za športnike, ker se presnavljajo v mišicah. Po zaužitju beljakovin, se te razgradijo v aminokisline, ki se v telesu porabijo za mišično obnovo ali pa se porabijo kot vir energije.

BCAA za zaščito mišic
Bcaa so najbolj primerne za preprečevanje mišičnega katabolizma, ki pomeni razgradnjo mišičnega tkiva in vnetje mišic. Po koncu naporne vadbe se začne proces mišične sinteze in mišične razgradnje. Ravno razgradnja je tista, katere se morajo vsi aktivni športniki izogibati in dodaten vnos BCAA aminokislin to pomaga preprečevati. Številne študije kažejo, da uporaba BCAA preprečuje tudi mišično zakislenost (muskelfiber) in poškodbe med naporno vadbo, ki traja eno uro ali več. Hitrejša regeneracija pomeni, da boste lahko hitreje ponovno trenirali z vso močjo in s tem hitreje napredovali.

Bcaa aminokisline, še posebej Levcin, vam lahko pomagajo tudi pri izgubi maščobe. Študije namreč kažejo, da BCAA lahko pomagajo pri občutku sitosti. BCAA regulirajo leptin (hormon v maščobnem tkivu, ki pošilja signale možganom ali smo siti oziroma lačni).

 
 

Komentarji na izdelek:


© Croc.si 2017 
vse pravice pridržane

Jernej Hvala s.p.,
Vojsko 16, 5280 Idrija, SLO

+386 70 746 146 (Jernej)
Klice sprejemamo med 8 in 18 uro.


NA VRH